Todi 2017

Het is zondag 7 mei, de wekker gaat heel vroeg af. Vandaag heeft de evenementencommissie een indoorduik op het programma staan. Todi, in het mijnwerkersplaatsje Beringen vlak over de grens in België. Een ritje van minimaal 2 uur rijden.

Vorig jaar november om precies te zijn, zijn Otto en ik daar geweest om te kijken of dit iets is zou zijn voor onze leden van de Aqua Bubblemaker Club. Via de website tickets geboekt en alle duikuitrusting meegenomen die mee mocht.

Volgens afspraak staan we om 7.45 uur op de parkeerplaats bij het zwembad met diverse auto’s en er wordt met elkaar meegereden. Zo gaan we op weg naar België! De reis gaat voorspoedig, geen regen, en zo komen wij rond 09.45 uur aan.

Na ongeveer 2 uur rijden daar aangekomen en via kruipdoor sluipdoor weggetjes bij de ingang aangekomen. Binnen werden wij uiterst vriendelijk ontvangen en hebben alle vragen kunnen stellen voor onze club. Het ziet er goed uit, alle duikspullen die daar voorradig zijn, zijn nieuw.

Roy, (hoofd evenementencommissie) en zijn gevolg zitten ons al in het restaurant op te wachten. Rond 10.00 uur is iedereen aanwezig. Een tafel is gereserveerd.

Intussen is Otto druk bezig om onze polsbandjes te regelen, Voor 18 duikers en 2 snorkelaars, deze zijn licht groen. Ook krijgt hij 1 zwarte, deze is voor Arthur van Gog, zijn duim zit in het verband en hij kan dus niet mee duiken. Hij mag mee naar boven als kantwacht. Bij het uitdelen van de polsbandjes geven we bij de dames van de bediening op wat we na het duiken willen eten, niet iedereen wil iets, maar we mogen toch allemaal aan 1 tafel zitten. Gelukkig!

Na omgekleed te zijn, gaan we met de lift naar de vierde etage. Boven hebben wij een redder (dit staat groot op zijn shirt). Hij legt ons uit waar alles is en ook waar alles eerst gespoeld moet worden. Dit om te voorkomen dat de vissen iets gaan mankeren, en dat willen wij niet op ons geweten hebben. Na onze spullen te hebben gepakt en ons aan de linkerkant van het bassin te hebben begeven krijg ik van Lorraine te horen dat iemand haar duikhorloge heeft gestolen, niet te bevatten, gelukkig ziet Roan een vrouw met een soortgelijk duikhorloge te water gaan, Lorraine in onvervalst Nederlands “ Volgens mij is dat mijn duikhorloge” waarop zij spontaan het horloge afgeeft. Wat een geluk. Na de buddycheck die iedereen heeft uitgevoerd!!!! gaan we te water en we gaan gezamenlijk naar de bar voor een groepsfoto.

Na de foto gaat een ieder in buddyparen zijn eigen weg.

Op de Todi website kun je zien wat er allemaal te zien is.

De vissen zien er goed gevoerd en relaxed uit. Het Bassin is ongeveer 30 meter breed en 10,5 meter diep.

Er is gefilmd, en er zijn foto’s gemaakt.

Na een volledig uur in 24 graden duiken zit het erop. Iedereen is zeer te spreken over deze duik. Na alle gehuurde spullen weer ingeleverd te hebben gaan we weer via de lift naar beneden. Omkleden en dan uitchecken en hop het restaurant in.

Na een hapje en een drankje gaan we weer op reis en zijn rond 16.45 terug op de parkeerplaats van de J.S. Bachweg.

Wij van de evenementencommissie willen iedereen bedanken die heeft deelgenomen en nodigen alle leden weer uit voor ons volgende evenement op 6 juni in De Beldert. (Aanmelden via de website van Aqua Bubblemaker Club)

Mocht je ideeën hebben of ook willen helpen bij een evenement? Laat het ons dan weten. Vele handen maken licht werk.

Hans