De Langspier

Datum/Tijd
24/07/2022   -   10:00 - 16:00

Locatie
Langspier <= Klik op de locatienaam om meer informatie te krijgen.

Georganiseerd door :


Datum: 24-07
Tijdstip verzamelen: 10.00
Adres: Recreatieplas De Langspier, Molenwijkseweg 5 C, 5282 KA Boxtel

Betaald duiken per persoon bij  entree € 5,00 betalen
Je kan 220  B flessen vullen.
Wil je meerdere duiken doen denk aan evt  lunch, er is een paviljoen waar je wat kan halen

De Langspier is een visrijke duikstek in Noord-Brabant met mooie begroeiing.
Tevens  geschikt voor de niet duikende familie.
Recreatiepark De Langspier is een fraai in het groen gelegen park met een natuurzwembad tussen de Brabantse plaatsjes Boxtel en Esch. Helder water, afgebakende zwemgedeeltes, een uitgestrekt zandstrand, een mooie speeltuin en groene ligweiden nodigen uit voor een dagje waterplezier.

De Langspier is een visrijke duikstek in Noord-Brabant met mooie begroeiing. Je duikt tussen vier meter hoog kranswier, als in een kelpwoud! In de plas liggen ook een duikparcours, een beeldentuin en een spoorwegroute, compleet met bielzen en locomotief. Vis spot je langs de oevers! Kijk ook bij de rioolbuizen aan de overzijde van de plas, ze zijn groot genoeg om doorheen te zwemmen.

Bijzonderheden

Ga bij de Langspier voor het paviljoen te water vanaf het strandje. Aan de oostoever, voorbij de beeldentuin, groeit het glanzige kranswier (CharaFragilis). Manoeuvreer er doorheen en ga op zoek naar vis. Graskarper, hoornblad, kranswier, nagelkruid, snoek, voorn, baars, waterpest.
Vanaf de zeecontainer naast het ondiepe oefenplatform kun je een touw volgen naar de overkant richting het spoorwegtraject.

Waarschuwingen

De Langspier is open van 1 mei tot 1 oktober. Buiten deze periode kun je hier niet duiken. Soloduiken is bij De langspier niet toegestaan. Betaald duiken.

Parkeren
Voldoende gratis parkeerplaatsen vlakbij de duikstek
Afstand
30 m.
Geschikt voor
Beginnende duikers ( 2 platforms en langzaam glooiende bodem), mindervaliden (het water is goed bereikbaar), nachtduiken, gevorderde duikers
Vergunning
N.v.t. / NA
Toegang
reserveren  niet nodig
Openingstijden 10.00 -18.00 in zomermaanden
Faciliteiten
Recreatieplas de Langspier is een ideale duikstek met veel voorzieningen zoals, een vulstation voor perslucht tot 220 bar, parkeerplaats dichtbij de waterkant, kleedcabines, transportkarretjes, afspoeldouches, een mooi paviljoen voor de afterdive
Zicht gemiddeld
3 m.
Diepte
23 m.
Bodem
grillige zandbodem
Overige recreatie
Dagrecreatie, zwemmen
Nood
112

Info duikstek: https://www.delangspier.nl/

* Let op de club kan geen aansprakelijk aanvaarden voor schade of claims voortkomende uit calamiteiten of onvolkomenheden die zich eventueel kunnen voordoen op deze dag. Zorg voor de juiste verzekeringen en dekkingen indien noodzakelijk. Dit is een eigen verantwoordelijkheid

 Voor vragen en contact over deze duikdag; Claudia van Gog 06-20053012

Corona Disclaimer:

  • Als je op basis van de RIVM maatregelen in isolatie of quarantaine moet gaan kom dan ook niet naar de training of  het evenement.
  • Kijk voor de actuele informatie op de site van het RIVM.

Met het inschrijven voor deze training of dit evenement bevestig ik, dat ik me houd aan alle regels conform covid-19.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.