La Gombe België

Datum/Tijd
15/06/2024   -   10:00 - 15:30

Locatie
La Gombe <= Klik op de locatienaam om meer informatie te krijgen.

Georganiseerd door : Arthur van Leeuwen


Duiken La Gombe
in België
Zaterdag 15 juni 2024

Het evenement
De evenementencommissie (EC) organiseert Zaterdag 15 juni a.s. een duikdag in België.

De bedoeling is dat we gaan duiken in de steengroeven van La Gombe (uit het verleden blijkt dat reserveren en werkelijkheid op deze locatie niet altijd hetzelfde zijn.  Het is daarom noodzakelijk om enige flexibiliteit te tonen ). We gaan mogen om 11.00 het water in dus dan moet je klaarstaan bij het platform. De 2de duik is om 1400, de organisatie zal er eerder zijn om de administratie af te handelen.

Duik informatie
Bij Esneux, 22 km voorbij Luik in de provincie Luik vinden we het plaatsje waar zich een oude, met water volgelopen zandsteengroeve bevindt, LA GOMBE. Deze groeve vormt één van de mooiste duikplaatsen van België. Je kunt hier gemakkelijk te water gaan via een groot drijvend platform. Het zicht is meestal goed (5-12 meter) waardoor fotograferen goed mogelijk is.

Onder water La Gombe:

 Objecten
Onderwater tref je o.a. een F48 van de Belgische luchtmacht (15 mtr), bootjes, grote buizen, een duikersklok, enkele grotjes etc.

Flora en fauna
Onderwater kun je grote niet schuwe steuren, baars, snoek, voorn, karpers, zoetwaterkreeftjes, rivierbaars, koikarper, voorn, barbeel, zoetwaterspons en wier aantreffen. Het is een vaste gewoonte om de vissen te voeren onder de steiger waar je het water in gaat, dus kijken daar!

Duikgegevens
Diepte groeve maximaal 31 meter

Programma van dit evenement:
Datum: Zaterdag 15 juni 2024

  1. Reizen naar België (let op ongeveer 3,5 uur rijden zonder korte pauze)
  2. Duiken in La Gombe
  3. Eten in Sprimont (facultatief)
  4. Terug naar de polder

Adressen: 

La Gombe Restaurant Le Narval
Chera de la Gombe 2 A, 4130 Esneux, België Rue de Presseux 20, 4140 Sprimont, België

1e Duikkosten worden door de vereniging betaald.

!!!! Let op als je afzegt zonder criteria die gelden voor je annuleringsverzekering dan verplicht je je zelf om de kosten van deze dag te vergoeden aan de vereniging. (dus je betaald als je afzegt) !!!!

2e Versnaperingen en lunch zijn voor eigen rekening (bar aanwezig)
3e Lucht tot 200 bar, 1500 liter per euro (eventueel voor de tweede duik)
Advies: Neem indien mogelijk een 2e fles mee. (alleen vullen aldaar 200bar)

Accommodatie La Gombe: kleedkamers, warme douches, bar en parkeerplaats staan ter beschikking

Vervoer:
Verzamelen doen we bij La Gombe. De verplaatsing naar La is met eigen vervoer en op eigen kosten. Deelnemers zonder eigen vervoer kunnen dit zelf regelen door mee te rijden met een ‘collega duiker’. Als het bekend is wie mee gaat, maken we een tijdelijke whatsapp groep aan voor informatie uitwisseling (bv. wie een plekje over heeft in de auto). Onderling dienen de kosten te worden verrekend.

Documenten mee nemen:

  • Duikbrevet(ten)
  • Identiteitsbewijs
  • Medische verklaring (niet ouder dan 1 jaar voor de zekerheid)
  • Een pen voor documenten aldaar

Duikbeperkingen:
M
aximale duikdiepte 30 meter, OW maximaal 18 meter.

Veiligheid:

  • Per groep dient er minimaal één duiker aan de kant stand-by te blijven totdat de groep is teruggekeerd. Speciale instructies volgen.
  • Per (gehele) groep dient er minimaal 1 instructeur en een zuurstofkoffer aanwezig te zijn. Duikstek is geschikt voor beginnende en ervaren duikers.

Voorlopige planning:

Verzamelen bij La Gombe 10.00 uur 3 a 3,5 uur rijden. Set opbouwen
Briefing 10.45 uur
Te water 11.00 uur
Diner 17.00 uur
Vertrek naar Almere 19.30 uur

Organisatie:
De evenementencommissie, Arthur van Leeuwen (tel 06-54920292)

Aanmelden:
Aanmelden voor deze fantastische duikdag kan onderaan deze pagina door het aantal plaatsen te reserveren en in het veld “Opmerking” je mobiele telefoonnummer (Whatsappgroep) in te vullen en aan te geven of je mee doet met het diner.

Helaas is het niet mogelijk om daarna te annuleren. Uiteraard kun je wel iemand anders van jouw plekje gebruik laten maken.

Sluitingsdatum inschrijven: 1 juni 2024. Het restaurant is wel al besproken voor degene die dit hebben aangegeven. Wil je mee eten geef dit dan goed aan bij je inschrijving .

* Let op:
De club kan geen aansprakelijk aanvaarden voor schade of claims voortkomende uit calamiteiten of onvolkomenheden die zich kunnen voordoen op deze dag. Zorg voor de juiste verzekeringen en dekkingen indien noodzakelijk. Dit is een eigen verantwoordelijkheid.

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.