Tolenburg – Moederdag duik

Datum/Tijd
08/05/2022   -   12:00 - 16:00

Georganiseerd door :


De moederdag duik

Laten we beginnen bij het begin, elke moeder moet verwend worden op deze dag door haar naasten en familie. Traditioneel natuurlijk start de dag met een uitgebreid ontbijt voor moeder. En wanneer moeder zich krom geërgerd heeft aan de hoeveelheid kruimels in haar bed is het tijd om een duik te gaan maken. En natuurlijk voor degene die het ontbijt hebben gemaakt, jullie mogen mee. Eigenlijk mag iedereen mee en hoe meer hoe leuker.

Speciaal voor moeder en ontbijt makers organiseren we de moederdag duik op 8 mei. Om iedereen de ruimte te geven om te ontbijten verzamelen we rond 12.00 uur bij de toolenburger plas.

De Toolenburgerplas heeft mooi, helder duikwater met een prachtige kleiwand en een overvloed aan leven. Kenmerkend is ook het leuke duikparcours dat is aangelegd door duikteam Haarlemmermeer. De Toolenburgerplas is ook erg visrijk. Er leven hier enorme snoeken, karpers en meervallen. Je spot ze in ondiep water.

En er zal warme chocolademelk zijn voor iedereen die komt duiken na afloop. En een croissant om weer op temperatuur te komen en moederdag voort te zetten. Neem AUB je eigen mok mee zodat we geen plastic bekertjes of ander vuilnis creëren. Je kunt ook nog na de duik en samen zijn wat eten in het restaurant.  (https://www.restaurantlongisland.nl/)

Bijzonderheden

Ga bij de Toolenburgerplas te water vanaf de kant en ga op zoek naar de grote snoeken en de meerval. De meerval spot je het meestal in ondiep water.

KENMERKEN

Naam: Toolburgseplas Noord
Adres: IJweg 1270  2133MJ  Hoofddorp
Coordinaten: N 52.300291, E 4.645221.
Vergunning: geen vergunning nodig

Parkeergelegenheid is ruim aanwezig

Afstand: +/- 10 tot 25 meter
Faciliteiten: Restaurant, toilet,
Geschikt voor: Beginnende, gevorderde en mindervalide.
Stroming: Geen
Duiksoort: Kantduik
Diepte: 11 meter
Zicht: 4 tot 6 meter
Leven: baars, snoekbaars, Snoek, Karper & meerval.

Waarschuwingen

Langzaam rijden over IJweg in verband met hoge drempels! Duik binnen het afgezette duikgebied van de Toolenburgerplas als je de objecten wil vinden.

Let op de club kan geen aansprakelijk aanvaarden voor schade of claims voortkomende uit calamiteiten of onvolkomenheden die zich eventueel kunnen voordoen op deze dag. Zorg voor de juiste verzekeringen en dekkingen indien noodzakelijk. Dit is een eigen verantwoordelijkheid

Vragen en Informatie: Arthur van Leeuwen, 06 54920292 of via e-mail info@aquabubblemakerclub.nl

Corona Disclaimer:

  • Als je op basis van de RIVM maatregelen in isolatie of quarantaine moet gaan kom dan ook niet naar de training of  het evenement.
  • Kijk voor de actuele informatie op de site van het RIVM.

Met het inschrijven voor deze training of dit evenement bevestig ik, dat ik me houd aan alle regels conform covid-19.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.