Spiegelpolder

Datum/Tijd
06/11/2022   -   10:00 - 14:00

Georganiseerd door :


Datum:  6 Nov. 2022

Tijdstip verzamelen: 10:00

Adres: Googpad, Nederhorst den Berg

De Spiegelpolder of Spiegelplas is een bekende duikplaats in Noord-Holland waar al vele jaren gedoken wordt. Het is een mooie plas met diepten tot 45 meter. De heipalen aan de noordoever vormen een prachtig, kunstmatig rif. Tussen het puin leven palingen, baarzen, kreetjes en hier en daar een wolhandkrab. Verder is de Spiegelpolder een nachtspot bij uitstek. Je spot ’s nachts tientallen, zwemmende palingen.

Ga voor de kotter en het zeiljacht bij het strandje te water aan de oostoever van de Spiegelpolder. De kotter ligt op 15 meter diepte (300 graden) en het zeiljacht op 7 meter. Koers daarna westelijk op de steiger af. Je moet hiervoor 70 minuten onder water blijven.

Waarschuwing: Verminderd zicht bij sterke zuidenwind. Zicht verschilt sterk onder of boven de thermocline. Vaarbewegingen op zomerse dagen. Neem een decoboei mee, als je buiten de afzetting duikt. Je kompas kan soms raar draaien als gevolg van het betonijzer in de heipalen.

Parkeergelegenheid is beperkt aanwezig +/- 15 parkeerplekken

Afstand +/- 250 meter

Advies: neem een bolderkarretje mee, het is flink lopen naar de steiger

Geschikt voor: Beginnende, gevorderde en mindervalide.

Stroming: Geen

Duiksoort: Kantduik

Diepte: 45 meter

Zicht: 3 tot 8 meter

Leven Baars, karper, paling, snoek, snoekbaars, stekelbaars, voorn, zoetwaterkreeft

Let op de club kan geen aansprakelijk aanvaarden voor schade of claims voortkomende uit calamiteiten of onvolkomenheden die zich eventueel kunnen voordoen op deze dag. Zorg voor de juiste verzekeringen en dekkingen indien noodzakelijk. Dit is een eigen verantwoordelijkheid

Vragen: Jan Schuurkamp 06-80181930  jan@schuurkamp.eu of via  info@aquabubblemakerclub.nl 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.