Vrouwenduikdag +

Datum/Tijd
22/07/2018   -   09:00 - 12:00

Locatie
Spiegelpolderplas <= Klik op de locatienaam om meer informatie te krijgen.

Georganiseerd door : Claudia van Gog


Een leuke duikdag voor vrouwen…… ….

Maar voel jij je als man verbonden met onze vrouwelijke leden dan ben je van harte welkom om ons te vergezellen onder water voor de duik van PADI vrouwendag.

Programma:
Clubduik in de Spiegelpolderplas

Datum:
Zondag 22 juli a.s.

verzamelen 9.00
Claudia zal ter plaatse een briefing verzorgen.
Na de duik  verzorgen we een versnapering.
neem wel zelf wat te drinken mee.
Toilet is niet aanwezig.

Minimale brevetering:  Open water

Adres:
Nederhorst den Berg
Het Googpad

Kosten:
Zorg voor een volle persluchtfles! Terplekken kan NIET gevuld worden.

Vervoer:
Parkeren bij deze duikstek doe je op een klein terrein aan de noordzijde (maximaal ongeveer 15 auto’s) van aangestampte grond en grind. Een kleedje is geen overbodige luxe dus. Het beste is als men zoveel mogelijk met elkaar mee rijdt. Houd ook rekening met een stukje lopen zo’n 5 min. De auto komt niet tot aan het water. En parkeer alleen op de aangegeven plekken als je de politie als je grootste vriend wilt houden. Je loopt over een fietspad naar de duikstek, dus let op het verkeer!

Let op: aan de andere kant van de Spiegelplas is ook een Googpad. Vergis je  niet.

Bij de eerste instap tref je een mooie duiksteiger met trap. In 2008 is een steiger voor duiker aangelegd waarlangs veilig en comfortabel te water kan worden gegaan.
Let op de trap om makkelijk te water te gaan  is erg glad. Hier is ook een veilig-duikgebied afgezet. De tweede instap is een flink stuk verder lopen, bij een zandstrandje.

Eenmaal onder water zwem je over een zanderige bodem. Het onderwaterlandschap doet erg “natuurlijk” aan: er zijn nauwelijks kunstmatige duikobjecten. Wel (als je vanaf de steiger links gaat) een enorme, rechtopstaande boomstronk (op ongeveer acht tot negen meter diepte). Links van de steiger ligt op ongeveer vijf meter diepte een auto.

Erg leuk aan deze duikstek is de stenen wand op drie tot vier meter diepte, een aanrader voor de terugweg. Hier vind je bij een avondduik veel paling! Als je vanaf de steiger rechtsaf duikt en wat verder en dieper links gaat, zie je een berg heipalen, die bescherming bieden aan tal van onderwaterbeestjes. Vanwege de vele driehoekmosseltjes is dit een plek waar je meestal goed zicht hebt.

In de Spiegelpolderplas kan je Wolhandkrabben en echt een hele grote snoek tegen komen. Verder natuurlijk baars en kreeft, donderpad en grote kans op paling.
Deze plas onder meer bekend om zijn heldere water.  Je hebt hier kans de rivierdonderpad, rivierkreeft of een kleine modderkruiper tegen te komen. Ook snoek, paling en snoekbaars zijn regelmatig te zien. Op verschillende plaatsen liggen nog oude wrakken. 

Ga voor de kotter en het zeiljacht bij het strandje te water aan de oostoever van de Spiegelpolder. De kotter ligt op 15 meter diepte (300 graden) en het zeiljacht op 7 meter. Koers daarna westelijk op de steiger af. Je moet hiervoor 70 minuten onder water blijven.

Organisatie:
De evenementencommissie ABC Club,
Claudia van Gog:  Tel. 06-20053012

Nog vragen? Heeft u vragen met betrekking tot de organisatie, dan kunt u terecht bij de evenementencommissie via de site van ABC Club.

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.