vrouwenduikdag (mannen mogen mee) op eiland 1 Vinkeveen

Datum/Tijd
11/07/2021   -   09:30 - 12:30

Georganiseerd door :


Padi organiseert elk jaar een vrouwenduikdag. Uiteraard zijn alle mannen welkom op deze duikdag van de vereniging!!!!
Neem een boei mee, als je wilt  gaan we bij aanvang van de duik oefenen met de dsmb. En op deze locatie is duiken met boei dringend aangeraden i.v.m pleziervaart.


Waarom; De vrouwenduikdag is ingesteld ter ere van vrouwelijke duikers en met als doel meer vrouwen enthousiast te maken voor de sport.
Duikers was lang een mannending. Meer dan 90% van de duikers was man, en er zijn maar weinig uitrustingen die speciaal voor vrouwen zijn gemaakt. Maar we hebben een aardige inhaalslag gemaakt. Nu maken vrouwen ruim een derde uit van alle duikbrevetten. Door de overweldigende steun van de duikgemeenschap de afgelopen zes jaar, is PADI Vrouwenduikdag onmiskenbaar uitgegroeid tot een wereldwijde viering die iedereen samenbrengt om een wereldwijde gemeenschap te koesteren die duikers van alle leeftijden, achtergronden, ervaring, man of vrouw, enthousiasmeert om veilig en met vertrouwen op zoek te gaan naar avontuur en de zee te beschermen. Wat in 2015 begon als aanmoediging om meer vrouwelijke deelname aan de duiksport te bewerkstelligen, is uitgegroeid tot een voortstuwende kracht in de hele duiksector, voor zowel mannen als vrouwen. Sinds de start hebben in meer dan 100 landen over de hele wereld tienduizenden nieuwe en ervaren duikers deelgenomen aan ruim 4.000 PADI® Vrouwenduikdag-evenementen.

Dit jaar nodigt PADI duikers uit om deze dag wereldwijd te vieren op 17 juli 2021,  (Wij doen dit dus op 11 juli )en bij te dragen aan het helpen creëren van een balans tussen mens en zee

 • Ruime parkeergelegenheid,  stuk lopen 2 bruggetjes over naar de steiger, toiletgebouw, steiger met goede trap om het water in en uit te gaan.
 • Restaurant tegenover de steiger.
 • 24 uurs vulstation met 50 eurocent munten bij Airdiving op eiland 4
 • Geen vergunning verplicht.
 • De duiklocatie is een niet afgezet gebied, waarbij er door boten gevaren mag worden. Duikers dienen daardoor aan de kant een veilige opstijging maken en altijd een boei te gebruiken binnen dit gebied. Bij uitzwemmen heb je eerst een vlakke zandbodem, daarna loopt het geleidelijk af de diepte in. Op ongeveer 5 meter rechtuit staat een mooi begroeide stoel, een bootje op 6.5 meter en verder doorzwemmen naar rechts op 8 meter nog een boot. Duik je eerst naar 10 meter  diepte dan zal je na verloop van tijd een heuvel tegen komen waar je overheen of omheen kan duiken. Na 17 minuten duiken vind je op 12 meter een mooie ruwe veen wand, Schijn in de gaten om te kijken of er een kreeft of visje thuis is.
 • Geen stroming, nagenoeg altijd redelijk tot goed zicht. De watertemperatuur loopt op in de nazomer tot zo’n 19gr C, iets diepte 14 graden. Soms is er een duidelijke thermocline. Op diepte is de temperatuur een 6gr C.

 • Zandeiland 1,Vinkeveen Eiland 1,
  Adres; Zandeiland 1 parkeren op parkeerplaats winkelpolder

  Parkeren; Voldoende gratis parkeerruimte
  Afstand lopen; 700 m.
  Geschikt voor; Nachtduiken, onderwaterfotografie, alle niveaus Vergunning; N.v.t. / NA
  Toegang; Vrij toegang
  Faciliteiten; Douche, omkleedruimte, steiger, restaurant, toilet, trapje
  Watersoort; Zoet
  Stroming; Geen
  Zicht;4 – 10 m.
  Zicht; gemiddeld 6 m.
  Diepte; 30 m.
  Bodem; zand

Corona Disclaimer:

 • Heb je in de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, neusverkoudheid, koorts (vanaf 38 graden), benauwdheidsklachten of reuk- en/of smaakverlies?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten.
 • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)
 • Ben je in quarantaine omdat je:
  – direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  – je korter dan 10 dagen geleden uit een land/regio ben teruggekeerd met code oranje of rood?
 • Heb je een huisgenoot / gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Deelnemers aan training/evenement zijn zelf verantwoordelijk  voor consequenties van niet handhaven van de landelijke richtlijnen en regels, oa. boetes die worden uitgedeeld door handhavers. 
  Deelnemers kunnen de vereniging hier niet voor aansprakelijk stellen.

Met het inschrijven voor dit evenement bevestig ik dat ik bovenstaande vragen met NEE kan beantwoorden.

En dat ik me houd aan alle regels conform covid-19. 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.