Zilvermeer België

Datum/Tijd
29/09/2024   -   Hele dag

Locatie
Zilvermeer <= Klik op de locatienaam om meer informatie te krijgen.

Georganiseerd door :


 ZILVERMEER België

Duiken op het Zilvermeer in Mol

De duikvijver of watersportvijver van het Zilvermeer is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke duikplaatsen in de Benelux. Wat begon als een initiatief om een watersportvijver op te fleuren met een heus Onderwaterpark voor Schone Kunsten is uitgegroeid tot een ambitieus totaalproject dat erin slaagt op alle behoeften van de hedendaagse duiker in te spelen.

Bijzonderheden

Een onderwaterpark voor schone kunsten-Zilvermeer in Mol ? Een onderwaterpark voor schone kunsten? In 1995 werden de eerste beelden onder water geplaatst. Nu staan er reeds 87 kunstwerken klaar voor elke duiker! We vragen de duikers met aandrang geen beelden te beschadigen noch te verplaatsen. Tracht ook steeds voldoende afstand van de bodem te hebben zodat U geen stofwolk achterlaat.

Routes onderwaterpark

Er zijn verschillende routes uitgestippeld in het onderwatermuseum. deze zijn te downloaden via ONDERWATERMUSEUM – Zilvermeer

Waarschuwingen

Het duiken in het Zilvermeer is in principe gratis, maar je betaalt toegang voor het betreden van het recreatiedomein, deze bedraagt € 4,00.

Aanwezig 10:00, aanrijtijd is ongeveer 2,5 uur.

Bijnamen: Mol
Contact info: Zilvermeerlaan 2  – +32 (0)14 82 95 00
Parkeren: voldoende
Afstand: 50 m
Geschikt voor alle doelgroepen
Vergunning / entree: € 4,00
Faciliteiten: Cafetaria, duikcentrum, duikerslounge, gratis les- en vergaderzalen, onderwatermuseum, verhuur en reparatie van duikmaterialen, verwarmde kleedruimten en toiletten, vulstation, horeca, steiger.
Maximum diepte: +/- 15 meter
Zicht: gemiddeld 4 meter
Vissoorten: Karper, meerval, koikarper, steur, zoetwaterkreeft, zonnebaars

Inschrijven

Je moet je aanmelden of registreren om in te kunnen schrijven.