Toolenburgse Plas

Verenigingsduik Toolenburgse plas in Hoofddorp.

Vandaag, zondag 24 april 2016, naar Hoofddorp voor een gezellige duik in de Toolenburgse plas.IMG_20160424_110614Gisterenavond de meeste duikspullen al klaar gezet en gecontroleerd, vanmorgen alleen nog mijn masker erbij doen, die was n.l. nog nodig voor de trainingsduik in het zwembad.

Om 10:00 weg, de Toolenburgse plas is voor mij een klein halfuurtje rijden, soms is het een voordeel niet in Almere te wonen.. haha. Aangekomen waren de meeste al op de parkeerplaats aanwezig. Met een flauw zonnetje heel aardig weer, terwijl de voorspellingen eerder een boze januaridag in het vooruitzicht stelden. We zullen het wel verdiend hebben als leuke vereniging.

Er was een mooie opkomst, 11 duikers en maar liefst 3 kantwachten, dat kan niet mis gaan.2016-04-toolenburg-01

De setjes werden zorgvuldig opgebouwd.
Hier en daar werd nog wat lood heen en weer geschoven, het kompas werd ingesteld en ieder was startklaar.
2016-04-toolenburg-02
Om kwart voor elf deed Hans als een volleerde divemaster de briefing, Hans goed gedaan.
2016-04-toolenburg-032016-04-toolenburg-04

Na buddyparen gemaakt te hebben deed ieder de buddycheck
2016-04-toolenburg-05

Daarna gingen alle duikers het water in, op zoek naar de meerval. We hoorden later dat er wel een 20-tal in deze plas moeten zitten, kan dus nog een beroemde plek worden.
2016-04-toolenburg-06Het zicht hield niet over, maar we hebben beroerder meegemaakt, dus lekker duiken. Het ene buddypaar linksaf het andere rechtsaf.En na afloop de verhalen zoals altijd. Met koffie, donuts, stroopwafels in de hand werden de gespotte vissen besproken.

Na afloop had het ene buddypaar een wat langere duik dan het andere, er was gezocht en gezocht, enkel Willem met buddy had een meerval gespot. Ook snoek, baars, auto’s, wrakjes, houten manden enz. waren gevonden. Voor de ene was de duik meer geslaagd dan voor de andere, maar elke duik leer je bij en gaat het weer wat beter. Betere trim, minder luchtverbruik, minder lood nodig enz.

Keep diving dus.

Ik wil iedereen die op de kant of in het water is geweest hartelijk danken voor de altijd weer leuke verenigingsduik. Op naar de volgende.

 

Otto