Bergse Diepsluis – Hemelsvaartduik

Datum/Tijd
29/05/2022   -   10:00 - 14:00

Georganiseerd door :


Datum:  29 Mei 2022
Tijdstip verzamelen: 10:00
Adres: Oesterdam Veerweg Tholen
Bergse Diepsluis (Oesterdam) in Tholen is een populaire stek en een van de weinige duikplaatsen in de Oosterschelde zonder stroming. Je kunt in de Bergse Diepsluis dus altijd duiken. Kenmerkend zijn de vele sepia’ s die hier in het voorjaar naar toe trekken om te paren. Elk jaar komen honderden duikers op dit fenomeen af. Wie voor de sepia’ s komt, moet de watertemperatuur in de gaten houden. Zodra het water een temperatuur van twaalf graden bereikt, dienen de eerste sepia’ s zich aan. Duikers plaatsen elk jaar sepiatentjes, waar de sepia’ s hun eitjes aan kunnen vastzetten. Ook pijlinktvissen maken van deze broedplaatsen gebruik.
Je gaat bij de Bergse Diepsluis Oesterdam te water via een betonnen trap met leuning. Duik over het ondiepe gedeelte langs de begroeide oesterpartijen, richting de schuine wand en het oefenplatform. Het platform is mooi begroeid met oesters, anjelieren en kolonievormende zakpijpen en in het vroege voorjaar kom je hier grote scholen steenbolken tegen. Kreeften, krabben en palingen spot je bij de grote stenen en basaltblokken (zie duikkaart) en her en der kom je de mooiste zee dahlia’s tegen.

Parkeergelegenheid: ruim aanwezig
Afstand: +/- 100 meter, let op trap op en af is vrij intensief
Faciliteiten: Toilet  ( April tot Okt. )
Geschikt voor: Beginnende, gevorderde en mindervalide.
Stroming: Geen
Duiksoort: Kantduik
Diepte: 19 meter
Zicht: Gemiddeld 4 meter
Leven: Anemoon, botervis, pijlinktvis, krab, puitaal, zeepaardje, platvis, fluwelen zwemkrab, garnaal, zakpijp, grondel, grootkopharder, gewone heremietkreeft, hooiwagenkrab, harlekijnslak, kreeft, lipvis, naaktslak, oester, paling, schol, sepia, sepiola, snotolf, zeedahlia, zeenaald

Website: www.zeeland.com/nl-nl/visit/2383_nl/duiklocatie-bergse-diepsluis-oesterdam-81

* Let op de club kan geen aansprakelijk aanvaarden voor schade of claims voortkomende uit calamiteiten of onvolkomenheden die zich eventueel kunnen voordoen op deze dag. Zorg voor de juiste verzekeringen en dekkingen indien noodzakelijk. Dit is een eigen verantwoordelijkheid

Vragen: Jan Schuurkamp 06-80181930  jan@schuurkamp.eu of via  info@aquabubblemakerclub.nl

Corona Disclaimer:

  • Als je op basis van de RIVM maatregelen in isolatie of quarantaine moet gaan kom dan ook niet naar de training of  het evenement.
  • Kijk voor de actuele informatie op de site van het RIVM.

Met het inschrijven voor deze training of dit evenement bevestig ik, dat ik me houd aan alle regels conform covid-19.

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.