Historie

Hoe is ABC Club begonnen?
In juli 1999 zijn Chris en Marja als ondernemer gestart met hun duikcentrum “Aqua Business Centre” met de 1e PADI duikschool in Almere en zij wilden daarnaast ook graag een eigen duikvereniging, zodat cursisten die ze zelf hadden opgeleid ook een vervolg daarop hadden met duikers die hun de weg konden wijzen in de duikwereld en we met elkaar die fascinerende duiksport konden beoefenen.

Op 20 september 1999 (haar  50e verjaardag!) werd Marja door haar man (Chris) en een paar vrienden meegenomen naar de Kamer van Koophandel. Haar verbazing was groot, zij kreeg het verjaardagscadeau wat bovenaan haar verlanglijstje stond; een duikvereniging ABC Club!

Onze vereniging is dus van oorsprong haar cadeautje en haar “kindje” waar we ontzettend trots op zijn.

Onze duikvereniging heeft inmiddels ruim 85 leden en het is met recht dé gezelligste duikclub van Nederland te noemen!

Per 1 april 2015 hebben zij hun duikcentrum ABC Dive verkocht aan Remco.
Chris en Marja zijn  met pensioen.
Vanaf 30 maart hebben met pijn in hun hart Chris en Marja de Vries hun bestuursfunctie neergelegd. Zij zijn tot erelid benoemd. Roy Harting en Ronald Willekes, hoofd evenementen en hoofdtrainer behouden hun bestuursfunctie. Tot  het nieuwe bestuur toegetreden zijn Claudia van Gog; voorzitter, Arthur van Gog; penningmeester en Miriam van Schaik; secretaris.
We zullen met  enthousiasme het werk van Chris en Marja voortzetten.

Het duikcentrum is in die zin niet meer zo nauw verbonden met ABC Club, maar ook Remco is lid van onze duikvereniging, dus er is nog wel degelijk sprake van een hechte verbintenis.
Wel hebben we samen besloten om voor ABC Club een afzonderlijke website te maken en ook heeft ABC Club nu haar eigen e-mail adres:
Heb je belangstelling om lid te worden van ABC Club?

Mail dan naar: info@aquabubblemakerclub.nl of gebruik het contactformulier.

Groetjes namens Chris & Marja de Vries
en bestuur.