Bootduik zondag 27 juni

Vandaag staat de bootduik op het programma. Om 9.00 verzamelen we voor de briefing bij de boothelling op Vinkenveen eiland 4. Wat is het rustig, dat zijn we niet meer gewend op zondagochtend. Op het gemakkie worden de duiksets opgebouwd. We verdelen wie er eerst van de kant op eiland 9 duikt en wie van de boot. Zodra de boot in het water ligt kunnen we weg onder leiding van onze bezielde kaptein Roy Harting . We worden uit gezwaaid door Dirk Rietkerk en de vader van Kim.
10 duikers totaal. De eerste groep op de boot heeft helaas niet heel veel vis op snoekbaarseiland, wel kraakhelder water.
Vanaf eiland 8 vertrekken 5 duikers op zoek naar de boot op 10 meter en de veenblokken. Na 45 minuten ploppen er twee boeien omhoog. Heerlijk gedoken. Hele grote snoek gezien veel kreeft en uiteraard de boot gezien
Tijd voor een pauze met koffie met stroopwafels, terwijl het vul team op pad gaat om alle duikflessen te vullen. De zon komt nu ook door. Sets worden weer opgetuigd en de groepen wisselen van locatie. Na de tweede duik sluiten we heerlijk in het zonnetje af met een broodje hamburger. Top dagje tijdens de bootduikdag. Wie weet zijn we op tijd terug voor de formule 1 fans.